Prémium beszélgetések - Kollányi Julianna 8. rész.
Kollányi Julianna reklámgrafikus, a Központ Újbudai Kft. munkatársa régóta foglalkozik újrahasznosítással, egyedi desing tárgyak tervezésével. Már a középiskolától kezdve készít ékszereket bőrből, használati cikkekből, talált tárgyakból.

Kávékapszula, evőpálcika, LEGO emberke, LEGO kocka, Micimackó, Kinder tojás, régi bőrök…, a lista állandóan bővül és bővül.
Kollányi Juli kamaszkora óta készít ékszereket, praktikus használati tárgyakból, eldobásra ítélt anyagokból, felesleges bőrökből, kinőtt ruhaujjakból, játékokból.

k4.jpg

Reklámgrafikusi kreativitását szabadidejében könnyedén transzformálja át szabásba, varrásba, új tárgyak, ékszerek megalkotásába. Juli hobbija persze mára már nem csak hobbi, hanem szenvedély, meditáció, kikapcsolódás, és főleg életforma is.

Juli bármi, látszólag haszontalan dolgot meglát, azonnal morfondírozásba kezd, hogyan is használhatná fel, hasznosíthatná újra, lehelhetne bele egy másik, szebb lelket, - már ha van neki.

Juli igazi tervező, és virtuóz kézügyessége sok mindenre alkalmassá teszi; legyen az a bőr lyukasztása, szütyő varrása, kapszula-ékszer készítése, vagy evőpálcika rejtett felhasználása.

A kezdeti drótékszeres és bőrkarkötős korszaka nem járt le, csak átalakult. A képtervezésből, szövegszerkesztésből kiszakadva Juli háromszög zsákot varr a szerencsétlen gabalyodó fülhallgatóknak, vagy pénztárcát a nyomorult apróknak, de szívesen tervez műgyantából gyűrűt is, csak legyen rá igény, és igény van rá. Neki, ahogyan másnak is, olyan kell, ami nem jön vele szembe, nem tucatáru, és megjelenésével csendes döbbenetet vált ki.k15.jpg
Öltözéke általában nem kirívó, de haja és kiegészítői azok. Igazi belsőpunk, aki a tengerpart simára mosott mozaikjairól beszél, a szemben ülő pedig csak les, és bólogat, miközben azt érzi, ez már költészet.

 

 

 

A  beszélgetés a lenti linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/B32kulturter/videos/176452740684322

A bejegyzés trackback címe:

https://b32-karinthy.blog.hu/api/trackback/id/tr8116437200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iratkozz fel hírlevelünre, és ne maradj le újdonságainkról!

 

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

B32 | Karinthy Szalon

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása