Lemezjátszó Pajor Tamással
Lemezjátszó Pajor Tamással
A rendszerváltás előtti időszak leghírhedtebb figurája, az egykori Neurotic punk-rock együttes frontembere, a legendás szóvirágalkotó művész mesél az 1989-es Ámen című albumról január 11-én Horváth Gergelynek. A művészet érvényes mintája

Pajor Tamás zenei pályafutását 1980-as évek elején kezdte a Neurotic együttesben, amely a késő Kádár-korszak egyik legkultikusabb, legformabontóbb magyar underground zenekara volt. Pajor elmondása szerint lázadásból hozta létre az együttesét, amely hét évvel a megalakulás után, 1987-ben fel is…

„HOL NEM VOLT BETLEHEM” a B32 online galériájában
„HOL NEM VOLT BETLEHEM” a B32 online galériájában
Kokeshi Betlehem és gyerekkönyv-illusztrációk karácsonyra!

2016 decemberében a B32 Galériában Hol nem volt... címmel gyerekkönyv-illusztrációs kiállítást rendeztünk, melynek anyagából a Karácsonyra készülve most online tárlatot állítottunk össze. A tizenegy kiállító alkotó képét Tóth-Vásárhelyi Réka Kokeshi-Betlehemével egészítettük ki.

Bábszínház otthON
Bábszínház otthON
Az időnk rövid története a B32 online színháztermében.

2020 decemberében a B32 online színháztermébe költözött a Manna Matiné. December 27-én 19 órától másnap éjfélig, Trafóban is nagy sikerrel bemutatott Az időnk rövid története című keserédes, szerthető humorral előadott bábjáték látható a B32 online színháztermében.  Jegyvásárlás:…

EztRád 2020! - a Nézőművészeti Kft. ONLINE koncertje
EztRád 2020! - a Nézőművészeti Kft. ONLINE koncertje
A rendhagyó „EztRád műsorban” a Nézőművészeti Kft. előadásainak dalaiból hallhatunk egy színes-szagos válogatást.

A piszkosaktól A kézmosás fontosságán át, egészen az ősszel bemutatásra került Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém című előadásig sokféle produkció elhangzik a koncerten. Meglepetéssel is készült a társulat!  A rendhagyó eseményen egy új dal is hallható lesz, amely a közreműködők örömzenéléséből…

Prémium beszélgetések - Bartha Ágnes 2. rész
Prémium beszélgetések - Bartha Ágnes 2. rész
December 17-én 16:30-kor a B32 Galéria virtuális galériájában Bartha Ágnes zománcművész, ötvös mesél kalandos, sokszínű pályakezdéséről, a limogesi zománc történetéről és legújabb üvegplexi ékszereiről.

Bartha Ágnes 1943-ban született művészcsaládban. Nagyapja szobrász, szülei festőművészek. Gyermekkorát szülei műtermében töltötte és teljesen természetes volt számára, hogy művészpályára lépjen.

Prémium beszélgetések  - Jermakov Katalin 1. rész
Prémium beszélgetések - Jermakov Katalin 1. rész
December 10-én indult a B32 új design sorozata a Prémium Beszélgetések. A B32 Galéria virtuális galériájában a Prémium Art Fair iparművészeit ismerhetjük meg.

Az Iparművészeti Múzeum felújítása miatt a B32-be költözött és valódi otthonra talált Prémium Art Fair designvásárok művészei személyes történeteken keresztül mutatják be legkedvesebb designtárgyaikat, ékszereiket, mesélnek ikonikus kollekcióikról, legfrissebb munkáikról.

Lemezjátszó Classic Vörös Istvánnal
Lemezjátszó Classic Vörös Istvánnal
December 14-én Vörös István a Prognózis frontembere emlékezik vissza az 1986-ban megjelent Tele van a város szerelemmel című lemezükre, amely igazi sikeralbumként jelent meg a hazai piacon, meghonosítva a „hajsza-rock” műfaját.

December 14-én Vörös István a Prognózis frontembere emlékezett vissza az 1986-ban megjelent Tele van a város szerelemmel című lemezükre, amely igazi sikeralbumként jelent meg a hazai piacon, meghonosítva a „hajsza-rock” műfaját.

Lemezjátszó Classic Gömöry Zsolttal
Lemezjátszó Classic Gömöry Zsolttal
Gömöry Zsolt 1986-ban az együttes 6. nagylemezének készítésénél már hivatalosan is Edda tag volt. A billentyűs-zeneszerző Horváth Gergelynek mesélt a korongról; az ikonikus dalokról és taggá válásának történetéről december 7-én.

Az Eddá-t, vagy ahogyan a kezdetekben hívták a Griff zenekart 1974-ben Miskolcon Halász József alapította. A tagok főként a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem hallgatói közül kerültek ki. Rövid idővel a megalakulás után, a már Edda néven működő formációhoz bekapcsolódott Pataky Attila is, aki máig…

Iratkozz fel hírlevelünre, és ne maradj le újdonságainkról!

 

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

B32 | Karinthy Szalon

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása