Tengely
Kacsóh Cecília és Mátyássy László közös kiállítása augusztus 26-tól szeptember 17-ig tekinthető meg.

A kiállítást dr.KáLmán Pelegrin OFM nyitotta meg.

Mátyássy László szobrászata a csend művészete, a sokatmondó, termékeny, elmélkedő csendé. Művei arról győznek meg bennünket, hogy éppúgy szükségünk van erre a belső csendre, akár a mindennapi kenyérre. Műveihez kapcsolódó szakrális textíliák finom tengelyt képenek a művészetek között. A kiállítás az Ars SACRA programsorozahoz kapcsolódik.
matyassy2.jpg

MÁTYÁSSY LÁSZLÓ MŰVÉSZETE | THE ART OF LÁSZLÓ MÁTYÁSSY Dr. Budai Rita művészettörténész írása 

CSEND Világunk egyre hangosabb ingerkörnyezettel vesz körül bennünket. Az európai civilizáció már száz év óta egyre hajszoltabb élettempót, gyors reagálást, rugalmas változékonyságot diktál, az új kommunikációs eszközök pedig egyre magasabbra emelik figyelmünk ingerküszöbét. Vizuális környezetünkben minden színes, mozgó, óriási, interaktív és virtuálisan valóságos. A művészet is egyre hangosabban szólítja meg nézőjét, mintha nagyothallókhoz kellene beszélnie: vad akkordok, tobzódó színek, trágár szavak, meghökkentő vagy megdöbbentő témák, horror-effektusok és szex kellenek ahhoz, hogy felkeltse a néző érdeklődését. Így azonban a legjobb úton vagyunk afelé, hogy elveszítsük a csend, az elmélyült megfigyelés, a finom részletek iránti érzékenységünket. Egyre nehezebben vesszük észre és egyre nehezebben fogadjuk be, éljük át azt a vizuális üzenetet, ami nem kiabál, hanem halkan szólít meg bennünket, érzékeny, nemes, nyitott lelket feltételezve bennünk. Egyre nehezebben tűrjük és egyre kevésbé értjük a csendet. Mátyássy László szobrászata a csend művészete, a sokatmondó, termékeny, elmélkedő csendé. Művei arról győznek meg bennünket, hogy éppúgy szükségünk van erre a belső csendre, akár a mindennapi kenyérre.

matyass3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b32-karinthy.blog.hu/api/trackback/id/tr6417593622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iratkozz fel hírlevelünre, és ne maradj le újdonságainkról!

 

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

B32 | Karinthy Szalon

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása