Lemezjátszó Sebő Ferenccel
Lemezjátszó Sebő Ferenccel
Sebő Ferenc Kossuth-díjas énekes, gitáros, dalszerző, zenetudós, az 1980-ban megjelent Énekelt versek című műfajalapító albumról mesél Horváth Gergelynek.

Sebő Ferenc a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának kollégiumában ismerkedett meg Halmos Bélával, a szerencse úgy hozta, hogy egy kollégiumi szobában kerültek. Már korán elkezdték a magyar írók verseinek zenés feldolgozását, tulajdonképpen ez megelőzte a népzenei munkásságukat is. A korai…

Lemezjátszó Müller Péter Sziámival
Lemezjátszó Müller Péter Sziámival
A Sziámi együttes 1989-es Ha… című korongjáról mesél az alternatív zenei élet egyik meghatározó dalszerzője, szövegírója és énekese Müller Péter Sziámi Horváth Gergelynek december 28-án.

Müller Péter a Kontroll Csoport megszűnése után alapította (1983) Bárdos Deák Ágnessel a Sziámit. Az együttes kritikusai szerint ugyanazt a szövegcentrikus, önirónikus depresszív stílust vitte tovább, amit a Kontroll Csoport képviselt.

Prémium beszélgetések - Kollányi Julianna 8. rész.
Prémium beszélgetések - Kollányi Julianna 8. rész.
Kollányi Julianna reklámgrafikus, a Központ Újbudai Kft. munkatársa régóta foglalkozik újrahasznosítással, egyedi desing tárgyak tervezésével. Már a középiskolától kezdve készít ékszereket bőrből, használati cikkekből, talált tárgyakból.

Kávékapszula, evőpálcika, LEGO emberke, LEGO kocka, Micimackó, Kinder tojás, régi bőrök…, a lista állandóan bővül és bővül.Kollányi Juli kamaszkora óta készít ékszereket, praktikus használati tárgyakból, eldobásra ítélt anyagokból, felesleges bőrökből, kinőtt ruhaujjakból, játékokból.

Iratkozz fel hírlevelünre, és ne maradj le újdonságainkról!

 

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

B32 | Karinthy Szalon

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása