Egeicon
Siflis András kiállítása november 25-től 2022 január 7-ig látogatható.

A tárlat Siflis az utóbbi években, krétai tartózkodása alatt festett képeiből mutat be válogatást. A művész korábbi korszakaiban már ismert impulzív, absztrakt gesztusfestészetét fejleszti tovább egyrészt a tragikus hangvétel irányában, drámai hatású csorgatásos technikájával az absztrakt expresszionizmus festői megoldásaival élve. Másrészt azonban szimbolikus figurákat teremt, mint a madár, a szárnyas ember, a hajó, a hal; szürreális, szinte álomszerű képi helyzetben jelenítve meg őket.

A kiállítást Kopeczky Róna művészettörténész nyitotta meg.

A képzőművész életműve folyamatos szabadságharc a szín, a vonal és a felület megmunkálásával, valamiféle esztétikai és szellemi szabadságtudat érdekében. Rajzai és festményei kollázsszerű létesítmények, burkok, melyek át- meg áthasadnak, és kultúraközi találkozásokat involválnak. Hol archaikus motívumok szabdalják az avantgárd formákat, hol a szövegtöredékek és a szavak dadaista halmazai uralnak lírai felületeket. Mindezt folyamatosan és évtizedek óta át- meg átszövi a szabad rajz hol lágyabb, hol agresszívebb vonalhalmaz tömege, mely felerősít, esetleg megsemmisít motívumokat. "(Sinkó István)

Az utóbbi években a korábbi, figuratív expresszionizmusa helyett absztrakt, csorgatott képeket alkotott. siflis.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b32-karinthy.blog.hu/api/trackback/id/tr1117733920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iratkozz fel hírlevelünre, és ne maradj le újdonságainkról!

 

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

B32 | Karinthy Szalon

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása